• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Mała kuchnia - TORTY

Porady Przepisy

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Krem malinowy

 

 

SKŁADNIKI:

500 ml śmietany kremówki 250 g świeżych lub mrożonych malin 1 opakowanie galaretki 120 ml wody 

 

WYKONANIE:

 

Jedno opakowanie galaretki o smaku malinowym rozpuścić w pół szklanki gorącej wody.

 

Wymieszać tak aby galaretka się rozpuściła.

 

Maliny zagotować i zrobić puree. Osobiście nie usuwam pestek, ale można to zrobić przelewając puree przez sitko.

 

Rozpuszczoną galaretkę (gorącą) wymieszać z malinowym puree. Odstawić do przestygnięcia.

 

Przestygnięte puree, takie które powoli już zaczyna się ścinać, wlewamy powoli do ówcześnie ubitej na sztywno śmietany.

 

Można mieszać ubitą śmietanę z puree ręcznie lub w robocie na najmniejszych obrotach. Od czasu do czasu zatrzymując robot aby zebrać mus ze ścianek naczynia.

 

Tak przygotowanym kremem przekładamy tort jeżeli składamy go w rancie. Jeżeli nie mamy rantu to trzeba poczekać aż krem stężeje zanim zaczniemy nim przekładać blaty

22 listopada 2020   Dodaj komentarz
krem  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Sylwia30 | Blogi