• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Mała kuchnia - TORTY

Porady Przepisy

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Krem orzechowy do tortu.

SKŁADNIKI:

- 200 g zmielonych orzechów włoskich

- 150 ml mleka

- 200 g miękkiego masła

-150 g cukru pudru

- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub dowolny alkohol

WYKONANIE:

1. Mleko i zmielone orzechy umieścić w garnuszku. 2. Podgrzewać do zagotowania, nieustannie mieszając, by masa się nie przypaliła.
3. Trzymać na palniku przez chwilę, po czym zdjąć i pozostawić do wystudzenia w temperaturze pokojowej.
4. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem do jasności i puszystości.
5. Stopniowo dodawać masę orzechową, miksować na średnich obrotach. 6. Po dodaniu całej masy z orzechów wlać ekstrakt lub alkohol i po raz ostatni zmiksować do otrzymania jednolitego, puszystego kremu.

Krem jest gotowy. Przed wykorzystaniem do tortu, ciasta czy innego deseru, warto schłodzić go w lodówce.

04 listopada 2020   Dodaj komentarz
Krem orzechowy  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Sylwia30 | Blogi