• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Mała kuchnia - TORTY

Porady Przepisy

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Krem śmietankowy

                                    Składniki:

pełna szklanka śmietanki 30 % - 300 g 250 g sera mascarpone - klasyczne, mniejsze opakowanie 3 czubate łyżki drobnego cukru

 

WYKONANIE:

Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i odstaw do lodówki do schłodzenia. Składniki powinny osiągnąć temperaturę, jaka panuje w lodówce.

Naczynie wyjmij z lodówki i od razu rozpocznij ubijanie kremu. Najpierw na niższych obrotach miksera. Po chwili zwiększaj obroty, aż do maksymalnej mocy. Krem powinien być gotowy już po 2 minutach ubijania. Masa jest dobrze ubita, gdy zaczyna stanowić opór.

 

 

 

 

 

 

 

 

28 listopada 2020   Dodaj komentarz
krem  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Sylwia30 | Blogi