Tort dla bliźniaczek

Porady Przepisy
| pn | wt | sr | cz | pt | so | nd |
| 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 |
| 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
Składniki:
WYKONANIE:
Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i odstaw do lodówki do schłodzenia. Składniki powinny osiągnąć temperaturę, jaka panuje w lodówce.
Naczynie wyjmij z lodówki i od razu rozpocznij ubijanie kremu. Najpierw na niższych obrotach miksera. Po chwili zwiększaj obroty, aż do maksymalnej mocy. Krem powinien być gotowy już po 2 minutach ubijania. Masa jest dobrze ubita, gdy zaczyna stanowić opór.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Jedno opakowanie galaretki o smaku malinowym rozpuścić w pół szklanki gorącej wody.
Wymieszać tak aby galaretka się rozpuściła.
Maliny zagotować i zrobić puree. Osobiście nie usuwam pestek, ale można to zrobić przelewając puree przez sitko.
Rozpuszczoną galaretkę (gorącą) wymieszać z malinowym puree. Odstawić do przestygnięcia.
Przestygnięte puree, takie które powoli już zaczyna się ścinać, wlewamy powoli do ówcześnie ubitej na sztywno śmietany.
Można mieszać ubitą śmietanę z puree ręcznie lub w robocie na najmniejszych obrotach. Od czasu do czasu zatrzymując robot aby zebrać mus ze ścianek naczynia.
Tak przygotowanym kremem przekładamy tort jeżeli składamy go w rancie. Jeżeli nie mamy rantu to trzeba poczekać aż krem stężeje zanim zaczniemy nim przekładać blaty